Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Шоколадний соус

Шоколадний соус

Перед вами рецепт смачної і універсальної страви - шоколадного соусу. Універсальність його полягає в тому, що його можна подати як основний десерт (з горіхами, печивом, вафлями і іншими солодкими виробами), використовувати як крем або глазур для різноманітних тортів і тістечок. А до фруктів він підходить просто ідеально, особливо до бананів і полуниці. Якщо ви подали такий фруктовий десерт з соусом на вечірці чи дитячому святі, то він зникне миттєво просто на очах. Для смаку можете додати трохи вершкового масла або шоколаду, мигдалевої олії або мелений мускатний горіх (тоді соус буде мати яскраво виражений горіховий аромат). Молоко за бажанням можна замінити вершками, але не жирними.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Молоко — 300 мл.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 5 г.
  5. 5. Какао — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати в них какао, борошно, розмішати до однорідного стану. Молоко підігріти і влити, розмішуючи, в яєчну суміш.

  2. Поставити каструльку з соусом на вогонь і варити близько 5 хвилин, помішуючи. Коли соус загусне, зняти з вогню і, при необхідності, протерти через сито. Охолодити і потім подавати.