Риба по-французьки у білому вині - Image

Риба по-французьки у білому вині

Кількість порцій: 5Час приготування: 2 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Яке французьке блюдо без риби і соусів?! Величезними кулінарними досягненнями може похвалитися ця країна. Одне з яких - риба у білому соусі з сухого вина. А тепер про страву: для більш насиченого аромату і надання вишуканого відтінку в цьому рецепті, у соус можна додати суміш спецій, хоча і грибний соус цілком впорається з цим завданням - тут вибір за вами. Прикрасити можна зеленню і часточками лимона - в цьому випадку покладіться на свою фантазію. Особливі уміння для приготування риби не потрібно, головне - гарний настрій. Отже, відкладати створення рибної страви не будемо, а пропонуємо приступити негайно, щоб скоріш насолодитися ніжним смаком. Ось він який смачний вплив французької кухні!

Інгредієнти

Риба (окунь, або тріска)

1 кг.

Вершкове масло

100 г.

Цибуля

1 шт.

Печериці

100 г.

Лимон

1 шт.

Біле вино (сухе)

100 мл.

Рибний бульйон

500 мл.

Борошно

2 ст. л.

Вершки

100 мл.

Яйце (жовток)

1 шт.

Петрушка

пучок

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Спочатку рибу (тріску або окунь) акуратно почистити від луски, видалити нутрощі і ретельно промити. Порізати на шматки.

02

З голів риби приготувати бульйон. Перед готуванням треба їх обробити: видалити зябра і очі. Потім обшпарити окропом і промити під холодною водою. Готувати протягом 1 години. Обов'язково посолити і додати цибулю.

03

Перейти до грибів. Очистити, помити і нарізати на "шапки і ніжки". Шапки помістити в каструлю. Підкинути шматочок вершкового масла і полити лимонним соком.

04

Залити грибні шляпки водою. Варити 10 хвилин на повільному вогні.

05

Цибулю очистити, нарізати кільцями. Петрушку посікти. У змащений сотейник викласти раніш порізану рибу, а зверху посипати цибулею і свіжою петрушкою.

06

Залити бульйоном з голів (не заливати рибу повністю), посолити і, накривши кришкою, варити приблизно 20 хвилин.

07

Приступити до готування білого соусу. Підготувати для нього борошно, рибний бульйон, вино, масло і сіль. До рибного бульйону, що залишився, долити сік із грибів, білого вина, 1 ст. л. підсмаженого на олії борошна. Проварити отриману суміш на повільному вогні 7 хвилин. Посолити, додати шматочок вершкового масла. Перемішати.

08

Жовток збити. Вершки, топлене вершкове масло збити ще раз разом з жовтком. Отриманий лезьон змішати з білим соусом. Потім готову рибу викласти на тарілки і заправити цим соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Риба по-французьки у білому вині – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua