
Рагу по-марокканськи
Яка ж все таки популярна страва рагу. Не дивлячись на те, що прийшло вона у світ із Франції, поширилася по Європі, а потім і по світові, у неї з'явилося безліч варіацій в кожній країні. Все одно вона залишається дуже популярною стравою . Хоча і вважається батьківщиною рагу Франція, в близькому Марокко його готують трохи по-іншому. По-перше, в оригінальному рецепті страву готують в густому соусі. Тут же соусу немає, навпаки, страва запікається в мікрохвильовці, а не тушкується. При цьому, овочі виходять зовсім іншими. Їх смак більш насичений і соковитий. Таку страву цілком можна подавати як самостійну до сімейної вечері.
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Морква
1 шт.
Селера
1 шт.
Фарш яловичий
500 г.
Томати консервовані
800 г.
Родзинки
3 ст. л.
Кмин мелений
1 ч. л.
Коріандр мелений
1 ч. л.
Кориця мелена
1 ч. л.
Баклажани
2 шт.
Помідори
2 шт.
Молоко
1 ст.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Овочі - цибулю, моркву і селеру нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з маслом. Додати в сковороду фарш, зменшити вогонь, тушкувати постійно помішуючи 10 хвилин. Влити молоко.
02
Томати розім'яти, додати в сковороду разом із соком, довести до кипіння. Додати сюди ж родзинки і спеції - коріандр, кмин, корицю, тушкувати 15 хвилин.
03
Баклажани помити, нарізати тонкими смужками. Змастити форму маслом, викласти баклажани, скропити олією зверху, поставити форму в мікрохвильовку на 3 хвилини, перекласти після в тарілку.
04
У форму для мікрохвильовки викласти половину м'ясної маси зі сковороди, зверху половину баклажанів, і знову половину м'ясної маси і баклажани зверху. Зверху викласти тонкі кружечки нарізаних помідорів. Готувати в мікрохвильовці 10 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів