
Лазанья
Лазанья - це буденна страва італійської кухні. Найчастіше це виріб з макаронів, які заправляють соусом і вона має кілька шарів начинки. Спочатку слово "лазанья" позначало ту каструлю, в якій її готували. Хоча сама страва і з Італії, слово має коріння з Греції, означало воно "теплі пластини". Спочатку цю страву готували не у всіх районах Італії, але пізніше вона стала популярною у всьому світі. В перших варіантах в лазанью додавали рагу і сир пармезан. Пізніше стали додавати соус. Але як би ви не експериментувати з цією стравою, вийде вона дуже смачною і ситною. Так що не бійтеся - досконалість доведена італійцями! Перевірте сьогодні самі!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Вілія з твердих сортів пшениці 1кг
600 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
5 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
1 ч. л.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
50 г.
Масло вершкове домашнє
150 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Фарш М'ясний Сомельє з кролика
800 г.
Часник
2 зубчика
Цибуля
150 г.
Базилік у горщику
20 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
800 мл.
Мускатний горіх Еко мелений 10г
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Сир твердий Грана Падано 32%
300 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г.
Етапи приготування
01
Збити яйця. Потім додати 1 чайну ложку оливкової олії та сіль.
02
Насипати борошно гіркою (500 грам) і, зробивши невелике залиблення в центрі, вилити туди суміш із яєць та олії.
03
Добре вимісити тісто і дати постояти 20 хвилин. Потім розкачати на тонкі пласти та порізати прямокутниками. Дати трішки підсохнути.
04
Відварити листи в підсоленій воді, додавши туди 2 столові ложки рослинної олії, щоб не дати тісту злипнуться.
05
Відкинути пластинки на друшляк і дати воді стекти.
06
Розігріти сковороду і підрум'янити дрібно нарізану цибулю з часником в суміші рослинної олії та вершкового масла (50 грам). Додати м'ясо. Смажити, поки фарш не змінить колір (приблизно 5 хвилин).
07
Ошпарити помідори окропом, зняти шкірку. Подрібнити томати та покласти до фаршу. Додати базилік, сіль, перець за смаком і тушкувати 7-10 хвилин.
08
Тим часом приготувати соус-бешамель. Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати борошно і злегка обсмажити, при цьому, добре перемішавши. Повільно вливати молоко і не доводячи до кипіння, помішувати до утворення однорідної кремоподібної маси без грудочок. Додати мускатний горіх (сіль за смаком).
09
Натерти сир.
10
У змащену олією форму вкласти відварені листи тіста. На верх покласти м'ясний фарш, полити соусом бешамель і посипати тертим сиром. Наступний шар викласти в такій же послідовності, тільки посипати половиною сиру пармезан. Чергувати шари поки не закінчаться інгредієнти (останніми повинні лежати листи тіста, змащені соусом бешамель і посипанні тертим сиром).
11
Запікати в духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C.
12
Готову лазанью посипати пармезаном, що залишився і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.
13
Подавати можна з соусом із тушкованих томатів та смаженої цибулі з часником.
14
Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи тіста для лазаньї.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів