Прасопіта - грецький цибульний пиріг - Image

Прасопіта - грецький цибульний пиріг

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

У Греції здавна дуже популярні всілякі пироги, які готуються з різноманітного тесту. В якості начинки може використовуватися зелена або ріпчаста цибуля, цибуля порей. Добавкою до начинки можуть бути шматочки відвареної курки, сиру, маслини і анчоуси, оселедець і варені яйця, арахіс і смажені гриби, картопля і зелень. Прсопіта - це грецький цибульний пиріг дуже смачний, ситний і ароматний. «Праса» перекладається - цибуля порей, «пита» - пиріг. Перед випіканням в духовці поверхню пирога змащують оливковою олією, надрізають пиріг на порційні шматки і посипають кунжутом. Пиріг може бути і самостійною стравою, і доповненням до інших страв, і просто виступати у вигляді закуски.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

200 г.

Борошно кукурудзяне Сто Пудов 500г

150 г.

Оцет столовий Руна 9% 0,75л

1 ст. л.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

5 ст. л.

Сіль Єгипет

1 щіпка

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 щіпка

Спеція Перець чорний мелений

1 щіпка

Цибуля порей

500 г.

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

1 перо

Рис пропарений

100 г.

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

1 ст. л.

Кріп 70г

1 пучок

Петрушка 70г

1 пучок

Етапи приготування

01

Для тіста змішати і просіяти два види борошна, посолити і додати цукор. Поступово ввести 0,5 склянки гарячої води, оцет. Замісити м'яке тісто і додати 2 ст. л. оливкової олії.

02

Для начинки на середньому вогні пасерувати дрібно нарізану цибулю - порей, зелену цибулю до прозорості. Додати рис, посолити, поперчити, перемішати. Ввести гарячу воду 250 мл. і тушкувати 10 хвилин.

03

Крохмал розвести в 2 ст. л. води і тонкою цівкою додати в сотейник. Готувати, швидко помішуючи, до загустіння 5 хвилин. Зняти сотейник з вогню, додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися.

04

Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати завтовшки 5 мм. Викласти у змащену оливковою олією форму, формуючи бортики.

05

Викласти начинку на тісто і накрити її надлишками тіста від бортика, змастити маслом. Меншу частину тіста розкачати за розміром діаметра форми і накрити ним начинку.

06

Поверхню пирога змастити оливковою олією, випікати в розігрітій духовці при 180°C 40 хвилин. Дати пирогу трохи настоятися.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв