Запіканка з макаронів із фаршем - Image

Запіканка з макаронів із фаршем

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Запіканка з макаронів із фаршем - просте блюдо, а найголовніше, готується завжди з того, що є в холодильнику. Його основні інгредієнти - м'ясний фарш і макарони. Можна використовувати звичайний домашній (яловичина + свинина), або яловичий фарш. Великий плюс такої страви в тому, що більшу частину часу приготування займає запікання в духовці, яке не потребує вашої уваги. В першу чергу це блюдо оцінять діти, які взагалі з набагато більшим задоволенням їдять не просто картоплю, рис або м'ясо, а пиріжки і запіканки з цими ж продуктами. Проста і смачна запіканка з макаронів із фаршем - прекрасний варіант для обіду або вечері в сімейному колі.

Продукти для рецепту

Макарони Pantanella Filini 500г
62.90

Макарони Pantanella Filini 500г

500 г

Інгредієнти

Макарони Pantanella Filini 500г

200 г.

Помідори рожеві фасовка

200 г.

Фарш свинячий

500 г.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

100 г.

Сир Херсонський Сир Королівський 45%

100 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

500 мл.

Борошно 7 1кг

30 г.

Масло вершкове домашнє

30 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

за смаком

Приправа Carmencita Горіх Мускатний млинок 55г

за смаком

Етапи приготування

01

Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

02

Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.

03

Після цього порізати помідори на невеликі кубики.

04

На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.

05

Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.

06

Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.

07

Окремо зварити макарони.

08

Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.

09

Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.

10

Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.

11

Далі натерти сир на дрібній тертці.

12

У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.

13

Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.

14

Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.

15

Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв