
Тартіфлет
Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
1 кг.
Цибуля
1 шт.
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
200 г.
Бекон охолоджений
250 г.
Вино L`Odalet Chardonnay біле сухе 0,75л
100 мл.
Сметана ХМЗ 20%
4 ст. л.
Масло вершкове домашнє
за смаком
Чебрець (тим'ян), шт
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.
02
Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.
03
Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.
04
Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.
05
Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.
06
Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів