Соус "Бешамель" - Image

Соус "Бешамель"

Кількість порцій: 2Час приготування: 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Соус "Бешамель" - це так званий білий соус. Цей загальновідомий та дуже популярний французький соус є універсальним і підходить до найрізноманітніших страв. В основному він підходить до страв з овочів, риби та м'яса. Готується соус на олійно-борошняній основі. Існує безліч інтерпретацій соуса "Бешамель" за допомогою додавання до його рецепту найрізноманітніших інгредієнтів і спецій. Але ми розповімо, як робити класичний соус. Додавання "Бешамель" у страви робить їх особливими, специфічними і неповторними. Ви можете приготувати соус прозапас і тоді вам не потрібно буде витрачати час на нього безпосередньо перед приготуванням страви.

Інгредієнти

Масло вершкове

3 ст. л.

Борошно пшеничне

2 ст. л.

Молоко

200 мл.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно налити у каструлю молоко і підігріти його, але так, щоб воно не закипіло.

02

На сковороді розтопити вершкове масло на невеликому вогні.

03

Додати борошно і добре розмішати. Потім невеликими порціями, вливати молоко, добре розмішувати соус, щоб не утворилися грудки.

04

Соус довести до кипіння, помішувати та кип'ятити 2 хвилини. Соус повинен загуснути. Посолити його.

05

Вимкнути вогонь і покласти в соус шматочки вершкового масла, щоб запобігти утворенню плівочки на поверхні соусу.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Соус "Бешамель" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua