Яловиче філе з соусом песто - Image

Яловиче філе з соусом песто

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Ще з часів римських цезарів на Апеннінському півострові збереглася традиція приготування м'яса у натуральному вигляді. Пізніше місцеві кухарі помітили, що ніжне яловиче філе чудово поєднується з класичним італійським соусом песто. З тих пір ця ароматна страва радує м'ясоїдів. Пам'ятайте, що насамперед слід обов'язково очистити м'ясо від плівок і зайвого жиру. На приготування м'яса з кров'ю всередині потрібно 25 хвилин. Щоб отримати добре прожарене філе, час смаження необхідно збільшити, доки кров не перестане виділятися з м'яса при проколюванні.

Продукти для рецепту

Яловичина піджарка
279.90 - 329.90

Яловичина піджарка

за 1 кг

Інгредієнти

Яловичина піджарка

150 г.

Перець Ista болгарський червоний та жовтий на грилі 1000г

50 г.

Перець червоний

50 г.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

0,5 шт.

Баклажан

1 шт.

Помідори черрі Polan мариновані 660г

100 г.

Горіхи Кедрові лущені

4 ст. ложки

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

50 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

100 г.

Базилік у горщику

50 г.

Часник

2 зубчика

Сіль Єгипет

по вкусу

Спеція Перець чорний мелений

по вкусу

Етапи приготування

01

Нарізати яловичу вирізку на порційні шматки. Полити м'ясо оливковою олією і ретельно натерти сіллю та перцем. Залишити відстоюватись мінімум на годину, Потім викласти шматки філе на змащену оливковою олією сковороду-гриль і обсмажити їх з усіх боків до повної готовності.

02

Поки готується м'ясо, тонко нарізати один зубчик часнику, болгарський перець і цибулю. На сильний вогонь поставити велику пательню з товстим дном, налити в неї оливкову олію і добре розжарити.

03

Викласти в пательню часник, солодкий перець і цибулю. Посолити і поперчити овочі на смак, зменшити вогонь до середнього і обсмажити їх з усіх боків 5-7 хвилин. Перекласти овочі в миску і остудити до кімнатної температури.

04

Повернути пательню на вогонь, влити решту оливкової олії і розжарити її. Покласти шматочки баклажанів, сіль, перець, підсмажити протягом 10-12 хвилин, ретельно помішуючи. Додати половинки помідорів, перемішати і залишити на вогні ще на одну хвилину. Перекласти овочі в миску з перцем і цибулею. Додати нарізане листя базиліка. Перемішати.

05

Для приготування соусу песто в чашу блендера влити оливкову олію, додати зубчик часнику, кедрові горішки, пармезан, базилік, дрібку солі і перцю. Включити блендер та довести всі компоненти до стану однорідного рідкого пюре.

06

Перед додаванням на стіл перекласти готові овочі на тарілку, зверху викласти порційні шматки яловичого філе, полити їх соусом песто.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв