Булочка "Бріош" - Image

Булочка "Бріош"

Кількість порцій: 4Час приготування: 3 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ці булочки бріош традиційно готували ще в XVI столітті у Франції з шести частин, які скріплювалися під час випічки. Бріоши можна спекти штучно кожну в окремих формочках або ж в одну форму зібрати кілька шматочків тіста впритул один до одного. Булочки бріош випікаються із здобного тіста з маслом. У тісто можна додати родзинки, цукати, тертий шоколад. Вони ароматні, пишні і не черствіють кілька днів. Традиційно їх подають до чаювання. Булочки бріош показані при нестачі в раціоні тваринних жирів, білків, вітамінів, мікроелементів, вуглеводів і людям зниженого харчування. Освоївши наш рецепт, ви додасте в даний раціон цю французьку випічку - булочку бріош.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

300 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Печериці Metro Chef свіжі дрібні 450г

1,5 ч. л.

Яйце куряче С0 1шт

3,5 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1,5 ст. л.

Екстракт Carmencita ванільний 150мл

за смаком

Масло вершкове домашнє

5 ст. л.

Етапи приготування

01

У миску просіяти борошно, додати цукор і сіль. Розтерти дріжджі і додати в борошняну суміш.

02

Вершкове масло розрізати на невеликі кубики і прибрати в холодильник.

03

Вбити 3 яйця в миску, додати ваніль, перемішати. Додати яєчну суміш в борошняну.

04

Збити загальну суміш міксером. Замішувати тісто протягом 15 хвилин (при цьому насадка на міксер повинна бути спіралеобразною). Готове тісто не повинно липнути до стінок миски.

05

Додати в тісто кубики вершкового масла із холодильника, повторно замісити протягом 15-20 хвилин.

06

Накрити готове тісто харчовою плівкою, поставити його в тепле місце на 40 хвилин.

07

Розім'яти тісто, сформувати з нього корж розміром в 30 см., поставити в холодильник на 1 годину в морозильну камеру.

08

Розкачати тісто на невеликі кульки, розміром в 5 см. Деко застелити папером, викласти колобки на деко, поставити в тепле місце на 1 годину.

09

На кожній булочці зробити хрестоподібний надріз, змастити збитим яйцем. Випікати в попередньо розігрітій до 170 °С духовці протягом 10 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв