Різотто з буряка з козячим сиром - Image

Різотто з буряка з козячим сиром

1

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Головна фішка італійського різотто — консистенція. Ніжна, кремова страва, але при цьому не з розвареними крупинками рису істотно відрізняється від плову і рисового пудингу. Пропонуємо скористатися порадами шеф-кухаря Іллі Сьоміна і приготувати його за всіма правилами. Цей варіант різотто потішить незвичайним смаком і красивим кольором, а ще наявність буряка робить його ще кориснішим.

Інгредієнти

Крильця курячі

300г

Лист лавровий

1шт

Морква

1шт

Цибуля

2шт

Перець духмяний

Перец чорний

Вода

1500мл

Рис сорту арборіо

200г

Бульйон

750мл

Буряк

3шт

Кріп

за смаком

Оцет бальзамічний

15г

Вино (сухе біле)

100г

Вершкове масло

120г

Сир козячий

200г

Пармезан

50г

Часник

3головки

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Зваріть бульйон. (В кастрюлю покласти курячі крильця, лавровий лист, моркву, 1 цибулину, духмяний та чорний перець, додати 1500мл води, варити 60 хвилин).

02

Запечіть буряк заздалегідь, коли він охолоне, почистіть від шкірки. Одну штуку подрібніть кубиками, а з інших зробіть пюре в блендері.

03

Підсмажте на 60 г вершкового масла часник з цибулею. Всипте рис арборіо і добре перемішайте.

04

Влийте вино і поступово випаріть.

05

Потроху підливайте підігрітий бульйон, ретельно перемішуючи різотто.

06

Введіть буряк, влийте оцет, поперчіть і посоліть. Коли все добре прогріється, покладіть масло, що залишилося, і тертий пармезан, добре перемішайте.

07

Залиште на пару хвилин, не відкриваючи кришку, насипте в тарілки, посипте сиром і кропом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв