Аджика з баклажанами - Image

Аджика з баклажанами

Кількість порцій: 20Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Якщо ви любите смачні домашні закрутки, якщо ви щоліта робите запаси на зиму, тоді цей рецепт для вас. Справа в тому, що таку аджику можна зберігати довго, хоч всю зиму. Головне, в прохолодному місці. До того ж, робити її не так вже й складно. Зате у вас на столі завжди буде смачна заправка до різних страв. Особливо важливо, що ви робите її самі без хімічних виробничих добавок, а значить аджика буде містити в собі тільки корисні компоненти. Адже кожен овоч по-своєму корисний. Наприклад, баклажани впливають на рівень холестерину, вони його знижують. А також цей овоч низькокалорійний. У червоному перці багато бетакаротину. Помідори теж мають дуже багато корисних властивостей, які навіть перерахувати складно. У результаті ми маємо смачну домашню аджику, яка підійде майже до будь-якої страви.

Інгредієнти

Перець солодкий

1 кг.

Помідори

1,5 кг.

Перець чилі

100 г.

Часник

100 г.

Оцет

100 мл.

Масло рослинне

200 мл.

Сіль

за смаком

Баклажани

1 кг.

Етапи приготування

01

Підготувати і очистити всі овочі: видалити насіння з перця, нарізати овочі невеликими кубиками і пропустити через м'ясорубку.

02

Перемішати, додати масло і сіль (за смаком). Помістити на вогонь і варити протягом 50-60 хвилин на невеликому вогні.

03

Наприкінці варіння додати оцет і вимкнути вогонь.

04

Аджику перелити в чисті, стерилізовані банки, закатати стерилізованими кришками.

05

Охолодити і зберігати в прохолодному місці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Аджика з баклажанами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua