Cирне суфле - Image

Cирне суфле

Кількість порцій: 7Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Суфле - страва, якою з нами люб'язно поділилися французи. "Повітряний" - так перекладається із французької слово "суфле". Досягти цієї повітряності, легкості і пишності допомагають збиті до стійких піків яєчні білки. Існують два види суфле: солодкі (десерти) і несолодкі (м'ясні, грибні, рибні та ін.) Запропоноване сирне суфле - відмінний варіант для легкого сніданку. Так як суфле в процесі приготування гарантовано збільшиться в об'ємі, формочки для запікання заповнюйте не повністю, а приблизно на 2/3. Профі в приготуванні суфле радять використовувати більше яєчних жовтків, ніж білків. Наприклад, 5 жовтків і 4 білки. Перевіримо?

Інгредієнти

Вершки

400 мл.

Масло вершкове

150 г.

Борошно

200 г.

Сир Пошехонський

7 ст. л.

Яйця

5 шт.

Мускатний горіх

1/3 ч. л.

Коріандр мелений

1 щіпка

Куркума

1 щіпка

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Масло розтопити і додати борошно. Акуратно перемішати і обсмажити.

02

Додати вершки, всі спеції. Відокремити білки від жовтків. Сир натерти.

03

Вершкову суміш зняти з вогню і додати сир, жовтки, а потім збиті білки. Акуратно перемішати. Невеликі формочки змастити маслом і злегка присипати борошном. Викласти в них сирну суміш і поставити духовку на 10-15 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Cирне суфле – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua