
Соус "Божоле"
Вишуканий соус "Божоле" прийшов до нас із Франції. Зробити його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Скажемо більше, що основна частина часу йде на випарювання вина. Соус робиться на основі арахісової, оливкової олії, ну і, звичайно, ж червоного вина. Це головні інгредієнти, які у поєднанні з іншими інгредієнтами дадуть той прекрасний, вишуканий, витончений французький смак. Цей божественний, шовковистий смак соусу надовго залишиться у вас в пам'яті. Консистенція соусу "Божоле", якщо слідувати точно за рецептом, вийде густою. Соус ідеально підходить до страв з яєць, м'яса і птиці. Перевага соусу полягає в тому, що він не тільки швидко готується, але його не треба настоювати.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
1 шт.
Гірчиця ВХС Вінницька 125г
1 ч. л.
Олія арахісова Golden Kings of Ukraine 0,35л
150 мл.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
50 мл.
Вино Chateau Perthus червоне сухе 13% 0,75л
120 мл.
Оцет Mengazzoli винний червоний 1л
1 ст. л.
Сіль Єгипет
щіпка
Цукор Ваш Цукор 10кг
щіпка
Етапи приготування
01
Потрібно з’єднати 100 мл. вина і цукор. Для того, щоб вино випарити, його потрібно поставити на великий вогонь.
02
Далі потрібно змішати жовток і гірчицю, додати щіпку солі і тоненькою цівкою влити арахісову і оливкову олію.
03
Потім поступово додати винний оцет, випарене вино і те, що залишилося (20 мл.).
04
Перемішати вінчиком.
05
Соус можна використовувати відразу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів