Рагу по-марокканськи - Image

Рагу по-марокканськи

Кількість порцій: 4Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Яка ж все таки популярна страва рагу. Не дивлячись на те, що прийшло вона у світ із Франції, поширилася по Європі, а потім і по світові, у неї з'явилося безліч варіацій в кожній країні. Все одно вона залишається дуже популярною стравою . Хоча і вважається батьківщиною рагу Франція, в близькому Марокко його готують трохи по-іншому. По-перше, в оригінальному рецепті страву готують в густому соусі. Тут же соусу немає, навпаки, страва запікається в мікрохвильовці, а не тушкується. При цьому, овочі виходять зовсім іншими. Їх смак більш насичений і соковитий. Таку страву цілком можна подавати як самостійну до сімейної вечері.

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Морква

1 шт.

Селера

1 шт.

Фарш яловичий

500 г.

Томати консервовані

800 г.

Родзинки

3 ст. л.

Кмин мелений

1 ч. л.

Коріандр мелений

1 ч. л.

Кориця мелена

1 ч. л.

Баклажани

2 шт.

Помідори

2 шт.

Молоко

1 ст.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Овочі - цибулю, моркву і селеру нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з маслом. Додати в сковороду фарш, зменшити вогонь, тушкувати постійно помішуючи 10 хвилин. Влити молоко.

02

Томати розім'яти, додати в сковороду разом із соком, довести до кипіння. Додати сюди ж родзинки і спеції - коріандр, кмин, корицю, тушкувати 15 хвилин.

03

Баклажани помити, нарізати тонкими смужками. Змастити форму маслом, викласти баклажани, скропити олією зверху, поставити форму в мікрохвильовку на 3 хвилини, перекласти після в тарілку.

04

У форму для мікрохвильовки викласти половину м'ясної маси зі сковороди, зверху половину баклажанів, і знову половину м'ясної маси і баклажани зверху. Зверху викласти тонкі кружечки нарізаних помідорів. Готувати в мікрохвильовці 10 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

8

1 год 30 хв

Рагу по-марокканськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua