Оссобуко - Image

Оссобуко

Кількість порцій: 3Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Буває так, що для окремих страв потрібні ті або інші частини м'яса. Наприклад, страви з голяшки у нас відразу асоціюються з заливним. І інші рецепти страв просто не приходять в голову. Пропонуємо сьогодні розширити кулінарні горизонти і приготувати ексклюзивну страву під незвичайною назвою - оссобуко. Оссобуко - це традиційна страва італійської кухні, що представляє собою тушковану телячу голяшку. Назва страви оссобуко означає буквально на італійській мові «дірява кістка», оскільки кістка разом з мозком є складовою частиною страви. Тобто голяшка нарізається шматками поперек товщиною близько 5 см. Страва здивує вас своїм незрівняним ні з чим смаком. Біле вино тільки підкреслить цю ексклюзивність.

Інгредієнти

Яловича голяшка з кісткою

1,5 кг.

Яловичий бульйон

300 мл.

Помідори

450 г.

Оливкова олія

50 мл.

Вершкове масло

50 г.

Біле сухе вино

300 мл.

Цибуля

2 шт.

Стебло селери

150 г.

Етапи приготування

01

На розігрітій сковорідці з вершковим маслом підсмажити нарізану на шматки голяшку з кожного боку по 5 хвилин.

02

Додати біле сухе вино, зменшити вогонь і уварювати, поки вина не стане в половину менше.

03

В іншій сковорідці на оливковій олії підсмажити цибулю і стебло селери. Додати овочі до м'яса.

04

У сковорідку до м'яса додати нарізані помідори і бульйон, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні півтори години.

05

Готову страву подавати з соусом, який утворився в процесі тушкування оссобуко.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Оссобуко – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua