
Мандаринове варення
Дуже актуально зараз робити варення з усіляких цитрусових. Ми сьогодні з вами навчимося варити варення з мандарин. Взагалі в наших широтах варити варення з мандарин до недавна було не прийнято. Традиції, радянський менталітет і все таке не робили популярним варення з мандарин. Спробуйте скажіть кому років 20 тому, коли мандарини були великим дефіцитом, що ви хочете приготувати варення з мандаринів. Реакція оточуючих була б непередбачувана. Але ми живемо в 21 столітті. І ми рекомендуємо вам приготувати це варення. Воно дуже смачне й ароматне, не розтікається, з нього можна робити всілякі начинки для ваших тортів чи пирогів. Його можна подавати, як десерт до кави або до морозива.
Інгредієнти
Вода
400 г.
Мандарини
6 шт.
Цукор
1 кг.
Етапи приготування
01
Мандарини промити, зробити по 2 надрізи на шкірці і укласти у велику каструлю. Залити плоди водою, варити 5 хвилин. Воду злити і остудити цитруси при кімнатній температурі.
02
Налити воду в каструлю, довести до кипіння і додати цукор. У сироп занурити мандарини.
03
Мандаринове варення варити, поки сироп не стане яскраво-оранжевим. Після цього зняти варення з вогню і дати йому настоятися 5 годин. Далі знову довести мандаринове варення до кипіння і проварити 10 хвилин. Таку процедуру повторити 5 разів.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів