Котлети де-воляй - Image

Котлети де-воляй

Кількість порцій: 1Час приготування: 40 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

В принципі слово "котлета" французького походження. Котлету де-воляй теж вперше приготував француз. Вона вийшла настільки смачною і ніжною, що швидко стала поширюватися по всій Європі. У нас же вперше її почали подавати в часи правління Петра І. У радянські часи рецепт її був трохи змінений київським кухарем, і з часом її почали називати "котлета по- київськи". Але рецепт самої котлети де-воляй теж залишився дуже популярним. Це дивовижний рецепт, коли начинка котлети із рідким соусом опиняються всередині філе. У первинному варіанті цієї котлети начинкою виступали гриби і сирний соус. Ну а зараз існує досить багато різних варіантів приготування.

Продукти для рецепту

Грудинка куряча
219.50

Грудинка куряча

за 1 кг

Інгредієнти

Грудинка куряча

1 шт.

Масло вершкове домашнє

50 г.

Зелень мікс 100г

30 г.

Хліб білий Dr.Schar без глютену 200г

70 г.

Спеція Перець білий мелений

за смаком

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

0,3 ч. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Яйце куряче С0 1шт

1 шт.

Вода негазована Аквуля 2л

1 ст. л.

Борошно пшеничне вищий гатунок

50 г.

Етапи приготування

01

Для приготування зеленого масла, посікти дрібно зелень, змішати з маслом, додати лимонний сік, сіль і білий перець, ретельно перемішати, закатати суміш у харчову плівку, прибрати в холодильник.

02

Заморозити білий хліб (бажано трохи черствий).

03

Грудинку без шкіри розділити на два філе, одне побільше, інше поменьше. Обернути обидва філе в плівку, розкачати качалкою. Дістати з холодильника зелене масло, загорнути масляну ковбаску в мале філе, після мале філе загорнути у велике.

04

Яйця збити виделкою з 1 ст. л. води. Куряче філе обваляти в борошні, після занурити в яйце, потім обваляти в хлібній крихті, яке заздалегідь було охолоджене. Прибрати філе в морозилку на 10 хвилин. Повторити процедуру з борошном, яйцем і крихтою.

05

Обсмажити котлету у фритюрі при температурі 200°С протягом 6 хвилин. Після, при такій же температурі, в духовці довести до готовності, протягом 4 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв