Кіш із карамелізованим часником і травами - Image

Кіш із карамелізованим часником і травами

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Для початку варто пояснити, що киш - це французький пиріг. Він має деякі особливості, які відрізняють його від звичайного пирога. Найголовніша - це те, що киш - це відкритий пиріг. Тобто, на начинку зверху не вкладають ще один шар тіста, вона виходить зовні пирога. Спочатку за основу брали киш лорен, який прийшов з Лотарингії, звідки він прийшов у французьку кухню. Зазвичай киш - це несолодкий пиріг, хоча й існує чимало різновидів його начинки. У нашому випадку - це сир, часник і різні трави. Останні надають пряний аромат всій страви і роблять смак більш насиченим. А сметанно-яєчна суміш відмінно доповнює усю страву, роблячи пиріг дуже ніжним на смак.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

250 г.

Масло вершкове домашнє

50 г.

Масло Elle&Vire вершкове солоне 80% 200г

150 г.

Яйце куряче С0 1шт

5 шт.

Часник

10 шт.

Сир козячий Entrepinares

200 г.

Сметана ХМЗ 20%

300 мл.

Розмарин 50г

10 стебел

Чебрець (тим'ян), шт

10 стебел

Оцет винний Kuhne волоський горіх 250мл

2 ст. л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

4 ст. л.

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Змішати в мисці борошно, 2 яйця і солоне масло. Замісити тісто, сформувати кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати на 30 хвилин у холодильник.

02

Часник почистити, покласти в каструлю з холодною водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 7 хвилин. М'які зубчики часнику, викласти на серветку, просушити.

03

Вилити оливкову олію на сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати 40 г. солоного масла, після додати часник, розмарин і чебрець. Обсмажити, постійно помішувати, 1 хвилину. Влити оцет, всипати цукор і 500 мл. води. Карамелізувати часник 10 хвилин.

04

У мисці змішати сметану і 3 яйця, додати за смаком сіль і перець, збити.

05

Дістати з холодильника тісто, змастити маслом форму для випікання. Викласти тісто у форму. Поставити форму в духовку розігріту до 200°С на 15 хвилин.

06

Дістати готовий корж, остудити його, викласти зверху часник з травами, додати нарізаний на невеликі шматки козячий сир, зверху залити сметанно-яєчною сумішшю. Випікати 13 хвилин до рум'яної скоринки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв