
Кіш із карамелізованим часником і травами
Для початку варто пояснити, що киш - це французький пиріг. Він має деякі особливості, які відрізняють його від звичайного пирога. Найголовніша - це те, що киш - це відкритий пиріг. Тобто, на начинку зверху не вкладають ще один шар тіста, вона виходить зовні пирога. Спочатку за основу брали киш лорен, який прийшов з Лотарингії, звідки він прийшов у французьку кухню. Зазвичай киш - це несолодкий пиріг, хоча й існує чимало різновидів його начинки. У нашому випадку - це сир, часник і різні трави. Останні надають пряний аромат всій страви і роблять смак більш насиченим. А сметанно-яєчна суміш відмінно доповнює усю страву, роблячи пиріг дуже ніжним на смак.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
250 г.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Масло Elle&Vire вершкове солоне 80% 200г
150 г.
Яйце куряче С0 1шт
5 шт.
Часник
10 шт.
Сир козячий Entrepinares
200 г.
Сметана ХМЗ 20%
300 мл.
Розмарин 50г
10 стебел
Чебрець (тим'ян), шт
10 стебел
Оцет винний Kuhne волоський горіх 250мл
2 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
4 ст. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Змішати в мисці борошно, 2 яйця і солоне масло. Замісити тісто, сформувати кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати на 30 хвилин у холодильник.
02
Часник почистити, покласти в каструлю з холодною водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 7 хвилин. М'які зубчики часнику, викласти на серветку, просушити.
03
Вилити оливкову олію на сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати 40 г. солоного масла, після додати часник, розмарин і чебрець. Обсмажити, постійно помішувати, 1 хвилину. Влити оцет, всипати цукор і 500 мл. води. Карамелізувати часник 10 хвилин.
04
У мисці змішати сметану і 3 яйця, додати за смаком сіль і перець, збити.
05
Дістати з холодильника тісто, змастити маслом форму для випікання. Викласти тісто у форму. Поставити форму в духовку розігріту до 200°С на 15 хвилин.
06
Дістати готовий корж, остудити його, викласти зверху часник з травами, додати нарізаний на невеликі шматки козячий сир, зверху залити сметанно-яєчною сумішшю. Випікати 13 хвилин до рум'яної скоринки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів