
Жюльєн з білих грибів
Дане блюдо відноситься до російської кухні, незважаючи на те, що носить французьку назву. Жюльєном у французькій кухні називається особлива техніка нарізки овочів тонкою соломкою. Пізніше з приходом французької моди так почали називати певну категорію страв і в російській кухні. Існує величезна безліч рецептів всіляких жульєнів, але незмінною складовою кожного з них є, звичайно ж, гриби. Однією з головних особливостей жульєну є його ніжний смак, який досягається завдяки використанню вершкового соусу. Також часто використовують соус бешамель і сметанний соус. Запікається жульєн в спеціальному посуді - кокотницях.
Інгредієнти
Білі гриби
500 г.
Цибуля
150 г.
Сир
150 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вершкове масло
60 г.
Вершки 10-15%
250 мл.
Борошно
30 г.
Етапи приготування
01
Окремо нарізати дрібно цибулю і гриби.
02
Цибулю обсмажити на вершковому маслі (30 г.).
03
Додати гриби, посолити, поперчити, смажити протягом 30-35 хвилин.
04
Для приготування соусу розтопити вершкове масло (30 г.).
05
Додати борошно, злегка обсмажити.
06
Потім додати вершки і нагрівати до тих пір, поки соус не почне густіти.
07
У соус додати гриби. Перемішати і прибрати з вогню.
08
На дрібній тертці натерти сир.
09
Гриби з соусом викласти в кокотниці.
10
Зверху посипати сиром.
11
Запікати при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів