Харіра (марокканський суп із бараниною) - Image

Харіра (марокканський суп із бараниною)

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 год 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Перше і друге в одній тарілці. І багато-багато пряних спецій. Так кажуть про харіру – культовий марокканський суп з бараниною. Ця північноафриканська страва є головним частуванням в період священного Рамадану. Рецепт складний, але від цього не менш цікавий. Харіра здивує Вас багатством неповторних ароматів і насиченим смаком. А яскравий вигляд цього незвичайного супу буде радувати око. Правильно приготовлена баранина подарує страві божественний аромат. Страва для тих, хто любить смачно і ситно поїсти. І наостанок невелике нагадування: не забудьте замочити нут на ніч у воді кімнатної температури на вісім-дванадцять годин.

Продукти для рецепту

Баранина ребро
159.00

Баранина ребро

за 1 кг

Інгредієнти

Баранина ребро

450 г.

Куркума Еко 20г

1 ч. л.

Спеція Перець чорний мелений

1,5 ч. л.

Кориця Еко мелена 20г

1 ч. л.

Імбир

0,25 ч. л.

Перець червоний мелений Pripravka 20г

0,25 ч. л.

Маргарин Olkom столовий 82,2%

2 ст. л.

Селера корінь

150 г.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

1 шт.

Кінза 70г

100 г.

Цибуля червона

1 шт.

Помідори рожеві фасовка

800 г.

Вода негазована Аквуля 2л

1,4 л.

Сочевиця Metro Chef зелена 500г

150 г.

Нут

420 г.

Макаронні вироби Akura Вермішель із зелених бобів 150г

110 г.

Яйце куряче С0 1шт

2 шт.

Скатертина Прованс Лимони 120х136см

1 шт.

Етапи приготування

01

Кінзу і цибулю нарізати. Велику каструлю поставити на маленький вогонь, покласти в каструлю баранину, всипати куркуму, чорний перець, корицю, імбир, червоний перець, нарізані цибулю і кінзу, а також маргарин. Постійно помішуючи, готувати 5 хвилин.

02

Помідори нарізати кубиками, сік від помідорів злити, додати помідори в каструлю. Перемішати інгредієнти в каструлі, варити протягом 15 хвилин.

03

Сік з помідорів влити в каструлю, влити воду, додати сочевицю, довести до кипіння, варити протягом 2 годин на маленькому вогні.

04

За 10 хвилин до кінця приготування збільшити вогонь, всипати в каструлю нут і вермішель, варити 10 хвилин, до повної готовності вермішелі.

05

Додати в суп збиті яйця і сік лимона, перемішати, варити протягом 1 хвилини до готовності яєць.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

8

1 год 30 хв