Фрікасе з білої риби - Image

Фрікасе з білої риби

Кількість порцій: 4Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Фрікасе – французька страва, що складається зі шматочків смаженого або відварного білого м'яса з білим соусом і ароматними спеціями. Іншими словами, це повноцінне м'ясне рагу. З чого б не готувалося фрикасе, важливо дотримати всі технології приготування. Спочатку нарізані шматочки м'яса середнього розміру обваляти в борошні і злегка обсмажити, потім тушкувати їх в соусі (або в бульйоні) до повного приготування. У пропонованому рецепті ключовим інгредієнтом страви служить тріска. Філе тріски відрізняється своєю соковитістю і ніжністю, а лимонний сік як не є краще підкреслить пікантний аромат цієї білої риби. Кращий гарнір до фрикасе – відварений рис.

Продукти для рецепту

Філе Norven тріски без шкіри морожене 450г
368.70 - 449.10

Філе Norven тріски без шкіри морожене 450г

450 г

Інгредієнти

Філе Norven тріски без шкіри морожене 450г

600 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

200 мл.

Вино Віденський вальс біле напівсолодке 1л

200 мл.

Цибуля шалот 250г

3 шт.

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 шт.

Лист лавровий

1 шт.

Борошно 7 1кг

2 ст. л.

Масло вершкове домашнє

60 г.

Петрушка 70г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Якщо філе заморожене, розморозити його і промити.

02

Нарізати його на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити і обваляти в борошні.

03

Розігріти сковороду і розтопити на ній вершкове масло (приблизно 30-40 г.). Обсмажити на олії рибу до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини) з кожного боку. Потім викласти рибу на тарілку.

04

Цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати.

05

Для соусу потрібно: збити вершки з яєчним жовтком. У широкому сотейнику розтопити масло, що залишилося і на середньому вогні спасерувати порізану цибулю-шалот.

06

Потім в сотейник додати вино і, збільшивши нагрівання, кип'ятити, поки рідина не випарується на третину.

07

Після чого додати лавровий лист і збиті вершки. Все посолити і поперчити за смаком. Перемішати і довести до кипіння.

08

Коли соус закипить, додати в сотейник смажене філе. Зменшити вогонь і протушкувати ще хвилин 8-10.

09

Після цього зняти з вогню і прикрасити страву січеную петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв