
Форікол - баранина по-провански
Пропонуємо вам приготувати одне з найбільш відомих страв норвезької кухні, яке приведе вас у захват, підніме на небеса своїм вишуканим смаком. Форікол - баранину по-прованськи готувати зовсім не важко, хоч це і може здатися так на перший погляд. Будьте впевнені, всі ваші зусилля будуть варті того результату , який підкорить серця домочадців. Вам варто бути готовою і до того, що вони зажадають повторення свята. Незвичайний, ніжний смак дарують страві цедра апельсина, маслини і солодкий перець. Вино зробить баранину м'якшою, а розмарин наповнить кухню неповторним ароматом. Кулінари радять використовувати для цієї страви молоду баранину, аби м'ясо було ніжним, немов пелюстки троянди
Інгредієнти
Червоне сухе вино
2 ст.
Картопля
4 шт.
Маслини без кісточки
150 г.
Розмарин
1 гілочка
Паста томатна
1 ст. л.
Перець солодкий
1 шт.
Петрушка
3 гілочки
Олія рослинна
2 ст. л.
Бараняча корейка
800 г.
Лист лавровий
1 шт.
Апельсин (подрібнена цедра)
1 шт.
Часник
2 зубчики
Цибуля ріпчаста (велика)
1 шт.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо вимити, нарізати великими шматками, покласти в миску і залити червоним вином. Додати розкришений лавровий лист, кілька листочків розмарину і залишити на ніч.
02
Наступного дня цибулю, часник і картоплю очистити. Цибулю нарізати товстими півкільцями, картоплю - великими шматками, часник роздавити. Перець вимити і крупно нарізати, видаливши серцевину. М'ясо вийняти із маринаду, не обсушувати, обсмажити в 1 ст. л. розігрітої рослинної олії, часто перевертаючи, 8 хв. Маринад зберегти.
03
Перекласти м'ясо в каструлю. У сковороду, де смажили м'ясо, додати олію, що залишилася, і обсмажити цибулю, часник і перець, 5 хв. Викласти в каструлю з м'ясом.
04
Влити половину маринаду, додати томатну пасту, перемішати і готувати на сильному вогні 5 хв. Влити маринад, який залишився, покласти листочки розмарину і оливки. Зменшити вогонь, нещільно накрити кришкою і тушкувати 1,5 год.
05
Додати картоплю і готувати ще20 хв. Переставити в прохолодне місце і залишити до наступного дня. Наступного дня розігріти, додавши апельсинову цедру і листочки петрушки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів