
Різотто з буряка з козячим сиром
1
Головна фішка італійського різотто — консистенція. Ніжна, кремова страва, але при цьому не з розвареними крупинками рису істотно відрізняється від плову і рисового пудингу. Пропонуємо скористатися порадами шеф-кухаря Іллі Сьоміна і приготувати його за всіма правилами. Цей варіант різотто потішить незвичайним смаком і красивим кольором, а ще наявність буряка робить його ще кориснішим.
Інгредієнти
Крильця курячі
300г
Лист лавровий
1шт
Морква
1шт
Цибуля
2шт
Перець духмяний
3г
Перец чорний
3г
Вода
1500мл
Рис сорту арборіо
200г
Бульйон
750мл
Буряк
3шт
Кріп
за смаком
Оцет бальзамічний
15г
Вино (сухе біле)
100г
Вершкове масло
120г
Сир козячий
200г
Пармезан
50г
Часник
3головки
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Зваріть бульйон. (В кастрюлю покласти курячі крильця, лавровий лист, моркву, 1 цибулину, духмяний та чорний перець, додати 1500мл води, варити 60 хвилин).
02
Запечіть буряк заздалегідь, коли він охолоне, почистіть від шкірки. Одну штуку подрібніть кубиками, а з інших зробіть пюре в блендері.
03
Підсмажте на 60 г вершкового масла часник з цибулею. Всипте рис арборіо і добре перемішайте.
04
Влийте вино і поступово випаріть.
05
Потроху підливайте підігрітий бульйон, ретельно перемішуючи різотто.
06
Введіть буряк, влийте оцет, поперчіть і посоліть. Коли все добре прогріється, покладіть масло, що залишилося, і тертий пармезан, добре перемішайте.
07
Залиште на пару хвилин, не відкриваючи кришку, насипте в тарілки, посипте сиром і кропом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів