
Запечена сьомга під шпинатним соусом
Сьомга - представниця сімейства лососевих, більше того її називають "королевою лососів". Порада: при виборі свіжої сьомги потрібно знати, що у цієї риби у свіжому вигляді немає яскраво вираженого рибного запаху, тушка повинна бути щільною і пружною. М'ясо у цієї рибки ніжне і не вимагає тривалої термічної обробки: не потрібно його довго замочувати, смажити або варити. Термічна обробка повинна бути короткочасною, і тоді смак риби вийде близьким до ідеального. Запечена сьомга під шпинатним соусом - один із варіантів приготування цієї риби. Сьомга ідеально підходить для запікання. У вас вийде дуже смачна рибка під ніжним соусом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сьомга шматок
700 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
300 мл.
Цибуля
150 г.
Шпинат пучок 100г
100 г.
Часник
3 зубчика
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Сік лимона John Top 230мл
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу нарізати шматочками товщиною близько 1-1.5 см., викласти у форму для запікання. Посолити, поперчити. Збризнути соком лимона. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.
02
Для приготування соусу нарізати дрібно часник і цибулю. Шпинат також дрібно нарізати.
03
На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю і часник.
04
Додати вершки, перемішати. Варити до легкого загустіння.
05
У масу додати шпинат. Перемішати.
06
Посолити, поперчити, прибрати з вогню. На тарілки викласти рибу, полити соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів