Печінка по-єгипетськи - Image

Печінка по-єгипетськи

Кількість порцій: 4Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Цю печінку, викладену в коржик-піту – традиційний арабський прісний хліб, в країнах Близького Сходу готують прямо на вулиці в невеликих пересувних наметах. Однак ця ароматна, пряна і швидка закуска тягне скоріше на повноцінний ситний обід. Втім, навіть якщо Ви нікуди не поспішаєте і перекус на ходу не плануєте, а затишно влаштувалися поїсти вдома перед телевізором, все одно рекомендуємо Вам подавати цю споконвічно єгипетську страву саме так – складену в хлібну «кишеньку» або ж загорнуту в лаваш – повірте, це і цікавіше, і зручніше. Ми не сумніваємося: спробувавши цю оригінальну страву один раз, Ви більше не зможете відмовляти собі в задоволенні насолоджуватися цією смакотою знову і знову.

Інгредієнти

Яловича печінка

500 г

Солодкий перець

4 шт.

Перчик чилі

1 шт.

Часник

6 зубчиків

Лимон

1 шт.

Оцет

1 ч.л.

Цибуля

1 шт.

Сіль

за смаком

Спеції за смаком

за смаком

Рослинна олія для смаження

4 ст.л.

Лаваш для подачі

Етапи приготування

01

Печінку промийте і наріжте невеликими шматочками.

02

У сотейнику добре розігрійте олію, викладіть печінку і злегка обсмажте її.

03

Тим часом солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте його тонкою соломкою. Цибулю наріжте півкільцями.

04

Додайте цибулю і перець на сковороду до печінки і обсмажте все разом близько 3 хвилин.

05

Тим часом часник і перчик чилі пропустіть через часниковий прес, додайте сіль, спеції і перетріть все в ступці.

06

Викладіть на сковороду, перемішайте і продовжуйте обсмажувати все ще близько 2 хвилин.

07

Потім розріжте лимон і вичавіть сік просто в сковороду, слідом влийте оцет. Перемішайте і продовжуйте тушкувати до готовності печінки - близько 10 хвилин.

08

Отриману начинку з печінки викладіть в піти або шматки лаваша (у них також можна додати майонез і зелень) і подавайте.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

8

1 год 30 хв

Печінка по-єгипетськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua