
Свинячі ребра в абрикосовому маринаді на грилі
Мабуть, звичайними шашликами зараз нікого не здивувати. Якщо Ви плануєте виїзний пікнік на природу або чекаєте гостей на гриль, неодмінно зверніть увагу на пропоновану страву, яка вмить вб'є всіх наповал своїм божественним смаком – свинячі ребра в абрикосовому маринаді. Дуже незвично і смачно, пальчики оближеш. Жирна свинина, витримана в пікантному соусі з абрикосів, ананасів, ароматних прянощів і спецій, а також міцного бренді, перетворюється до невпізнання, стаючи неймовірно ніжною, м'якою, соковитою і дуже апетитною. Єдиний нюанс, який необхідно взяти до уваги: маринуватися реберця повинні не менше дванадцяти годин у холодильнику. Але воно того варте, повірте.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Ребра свинячі
2 кг
Абрикос Metro Chef у сиропі 720мл
500 г
Ананас Hame кільця 580мл
200 г
Бренді Emilio Lustau Solera Reserva Brandy de Jerez 40% 0,7л
50 мл
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
50 г
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
45 мл
Соус соєвий Chong 1л
15 мл
Спеція Кориця мелена
10 г
Спеція Імбир мелений
5 г
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
У блендері подрібнити абрикоси до стану пюре. Перекласти в сотейник і додати дрібно нарізаний ананас, бренді, цукор, оцет, соєвий соус, корицю та імбир. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5 хвилин. Охолодити.
02
Викласти ребра у велику миску і залити абрикосовим маринадом. Перемішати, накрити плівкою і поставити в холодильник на всю ніч, періодично перемішуючи.
03
Розігріти гриль або мангал. Викласти ребра на решітку і смажити 15-20 хвилин до готовності, змащуючи маринадом. Подавати із зеленню і овочами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів