Грецький суп "Авголемоно" - Image

Грецький суп "Авголемоно"

Кількість порцій: 6Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

«Авголемоно» - кремовий лимонно-яєчний суп. Суміш яєць, лимона і дуже гарячого бульйону - класична комбінація інгредієнтів для грецької кухні. Вариться суп на основі курячого бульйону, але можливі варіанти з бараниною і рибою. Основний момент в приготуванні цього супу - це не дати згорнутися яєчної суміші. Кип'ятити суп після додавання яєць вже не варто, інакше, замість супу авголемоно, у вас вийде звичайний яєчний суп. Курятину, розібрану на волокна, слід подавати окремо, а сам суп можна просипати шніт-цибулею. Але не повсюдна поширеність цього супу робить його таким популярним, а його ніжний і витончений смак.

Інгредієнти

Курячий бульйон

1,7 л.

Яйця

3 шт.

Макарони

100 г.

Лимон

2 шт.

Петрушка

за смаком

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

У бульйон всипати макаронні вироби і варити пару хвилин.

02

З лимона вичавити сік, туди ж розбити яйця і злегка збити з ложкою холодної води, поки не вийде однорідна суміш.

03

У яєчну суміш влити ополоник гарячого бульйону, перемішати. Повторити ці дії ще раз. Після цього вилити яєчну суміш в бульйон і дуже обережно прогріти до загустіння на маленькому вогні.

04

При подачі додати скибочку лимона і нарізану зелень.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Грецький суп "Авголемоно" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua