
Фокача з сиром
Фокача - традиційний італійський дріжджовий хліб, який іноді порівнюють з піцею. Історики справедливо вважають, що фокача - прародителька піци і іноді важко вловити грань між ними: в піці головне начинка, а в фокачі - сама перепічка. Сьогодні фокача займає гідне місце в італійській кулінарії, часто замінюючи хліб. У різних регіонах Італії існують свої традиції її приготування. Фокача може бути круглою або прямокутною, тонкою або товстою. В цілому це перепічка без начинки на поверхні або з начинкою всередині: з сиру, томатів, фруктів. Класична фокача з сиром, запропонована в даному рецепті, подається до закусок, салатів, супів, м'ясних страв і відмінно поєднується з томатним соусом, кетчупом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Тісто дріжджове здобне
400 г.
Сир Dziugas Пармезан 40%
50 г.
Часник
2 зубчик
Цибуля
1 шт.
Петрушка 70г
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сир Chidetti Рікотта 100г
300 г.
Оцет винний Kuhne волоський горіх 250мл
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Нарізати цибулю півкільцями і поставити маринуватися у винному оцеті. Сир рікота натерти на дрібну тертку. Сир пармезан, два зубчики часнику, і петрушку подрібнити в блендері.
02
Тісто розділити навпіл, частину скачати в кулю. Одну частину розкачати в коло, наколоти по всьому діаметру виделкою і помістити у форму для запікання, змащену маслом. Викласти більшу частину сирної суміші на основу фокачі.
03
Промариновану цибулю викласти поверх сиру.
04
Сир рікота рівномірно розподілити поверх цибулі і злегка прим'яти його руками. Посипати фокачу рештою сирної суміші, поперчити і збризнути оливковою олією.
05
Розкачати другу частину дріжджового тіста в млинець, накрити ним фокачу і акуратно защипити краї.
06
Змастити тісто оливковою олією, наколоти виделкою і поставити у форму в попередньо розігріту духовку на 15-20 хвилин, температура 180°C.
07
Готову страву викласти на тарілку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів