Брізоль із яловичини - Image

Брізоль із яловичини

Кількість порцій: 5Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Брізоль - це дуже незвичайна і цікава страва, з французьким присмаком та історією. Ця страва названа так на честь способу її приготування. Брізоль з французької перекладається в буквальному сенсі, як "засмажений в яйці". Але з простим запеченим яйцем цю страву важко порівняти, так як це буде не зовсім правильно і справедливо. Адже, брізоль, якщо характеризувати коротко, то це оригінальна, самобутня і неймовірно смачна яєчно -м'ясна страва. Причому, приготувати брізоль можна з будь-якого фаршу або риби. Але наш брізоль буде з яловичого фаршу. У результаті виходить ідеальний варіант ситного і корисного обіду для всієї родини. До речі, таку страву, в якості гарячої закуски можна подати і до святкового столу.

Інгредієнти

Фарш із яловичини

400 г.

Яєчний білок

6 шт.

Майонез

3 ст. л.

Кетчуп

2 ст. л.

Часник

1 зубчик

Солоні огірки

2 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Етапи приготування

01

Фарш посолити, поперчити, додати білок 1 яйця, ретельно вимішати.

02

Розділити фарш на 5 однакових за розміром кульок.

03

Розстелити на столі харчову плівку, покласти кульку фаршу, розплющити руками в тонке коло діаметром приблизно 15 см.

04

Яйце і маленьку щіпку солі збити виделкою.

05

Перелити яйце на пласку тарілку. Зверху перевернути м'ясний млинець.

06

На сковороді розігріти трохи соняшникової олії. Піднести тарілку з м'ясним млинцем до сковорідки, акуратно спустити на неї. Смажити 3-5 хвилин, поки яйце добре не схопиться.

07

Обсмажити на зворотному боці протягом 3-5 хвилин. Таким же чином приготувати інші брізолі (всього виходить 5 штук).

08

Готові брізолі складати як млинці (стопкою) на тарілку м'ясом вгору.

09

Майонез перемішати з дрібно нарізаним часником. Змастити м'ясну сторону бризоля майонезом. Зверху трохи полити кетчупом.

10

На половину млинця викласти огірок, порізаний тонкою соломкою. Другу половину загорнути і подавати гарячим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Брізоль із яловичини – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua