
Пана-кота з персиками
Ніжне, тане в роті, вишукане, спокусливе – всі ці характеристики в точності описують найсмачніші вершкові ласощі північно-італійської кухні пана-коту. Їх часто порівнюють з кремовим пудингом і молочним желе. Назва цього десерту з італійської дослівно трактується як «варений крем» або «варені вершки». Насправді ж, вершки не варять, а лише доводять до кипіння. Подають пана-коту з різними добавками: ягодами, шматочками фруктів, тертим шоколадом, карамеллю і солодкими соусами. Але для того, щоб насолодитися цим вишуканим десертом, не обов'язково їхати до Італії. Пропонуємо приготувати найніжнішу пана-коту з персиковим пюре у себе вдома. Пальчики оближеш.
Інгредієнти
Желатин
10 г
Вершки 35% жирності
250 мл
Ванільний цукор
1 ч. л.
Цукор
4 ст. л.
Персики
4 шт.
М’ята
10 г
Етапи приготування
01
Желатин замочити в невеликій кількості холодної води і залишити набухати.
02
Вершки налити в сотейник і поставити на вогонь, додати цукор, розмішати і зняти з вогню.
03
Додати желатин до вершків і ретельно розмішати.
04
Розлити вершкову суміш по формочках. Дати охолонути і прибрати в холодильник на 3-4 години.
05
Персики порізати на скибочки і обсмажити на сковороді протягом 5 хвилин, потім подрібнити блендером в пюре.
06
Перекласти пюре у формочки з вершковою сумішшю. Охолодити протягом двох годин. Прикрасити свіжою м'ятою і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів