
Тірамісу за класичним рецептом
Італійці пишаються своїм десертом тірамісу як національним надбанням. Їх можна зрозуміти, адже ніжний смак печива, що тане в роті, з повітряним кремом на основі маскарпоне і підбадьорливим ароматом еспресо - це те, що дарує задоволення шанувальникам тірамісу по всьому світу. У цього десерту безліч варіацій: у нього додають фрукти, ягоди. Але ми пропонуємо не відступати від канонів і приготувати тірамісу за класичним рецептом. До речі, італійці вважають, що краще за все їсти тірамісу в другій половині дня, між обідом і вечерею, адже десерт допомагає відновити сили і отримати заряд енергії. Але нам здається, що підняти настрій за допомогою тірамісу - відмінна ідея, незалежно від часу доби.
Інгредієнти
Сир Маскарпоне
445г
Печиво для тірамісу
20шт
Цукор
100г
Заварна свіжозварена кава
120мл
Еспресо
60мл
Ром
44мл
Вершки
240мл
Какао порошок (для присипки)
50г
Тертий чорний шоколад (для присипки)
50г
Етапи приготування
01
Змішайте каву з еспресо і дайте охолонути.
02
Змішайте маскарпоне з ромом і цукром. Збийте вершки і додайте до суміші з маскарпоне, обережно перемішуючи.
03
Одне за одним умочуйте печиво в каву і викладайте в форму.
04
На печиво викладіть крем.
05
Зробіть ще шар печива і ще шар крему.
06
Посипте какао і шоколадом.
07
Залиште в холодильнику на 4 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів