
Суп із морквою і мигдалем
Суп із морквою і мигдалем відноситься до такого різновиду перших страв, як супи-пюре, які добре засвоюються і вельми затребувані в дитячому та дієтичному харчуванні. Французьке слово "purée" позначає "продукти, які перетерли в кашку". Подрібнення інгредієнтів до стану пюре - відмітна особливість цієї страви. Відварені до готовності інгредієнти протирають через сито, але, звичайно, зручніше, скористатися блендером. Запропонована страва готується на основі поєднання курячого бульйону, яблучного соку і води. Незвично і оригінально! В якості овочевих інгредієнтів використовуються цибуля-шалот, картопля і морква. Завдяки моркві і суміші прянощів каррі у супу яскравий, життєрадісний колір.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цибуля шалот 250г
4 шт.
Лист лавровий
1 шт.
Імбир
0,25 ч. л.
Карі Carmencita 40г
0,75 ч. л.
Спеція Кумін мелений
1 ч. л.
Масло вершкове домашнє
60 г.
Картопля фасована
1 шт.
Морква
680 г.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
480 мл.
Сік яблучний Наш Сік 200мл
240 мл.
Вода негазована Аквуля 2л
300 мл.
Сіль Єгипет
0,75 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
0,75 ч. л.
Мигдаль
40 г.
Етапи приготування
01
Розігріти каструлю, покласти вершкове масло, розтопити, після чого викласти в каструлю нарізану цибулю, додати лавровий лист, тертий імбир, кмин і карі. Готувати протягом 6-8 хвилин до м'якості цибулі.
02
Картоплю і моркву промити під холодною водою, очистити від шкірки. Нарізати картоплю кубиками, моркву нарізати тонкою соломкою. Додати картоплю з морквою в каструлю до цибулі. Потім влити також в сковороду бульйон і яблучний сік, воду, посолити і поперчити за смаком.
03
Довести до кипіння суміш в каструлі, зменшити вогонь, варити 20-25 хвилин до м'якості моркви. Після, витягнути з каструлі лавровий лист. Перекласти суп в чашу блендера, подрібнити до пюре. Подавати з подрібненим смаженим мигдалем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів