Спанакорізо - Image

Спанакорізо

Кількість порцій: 3Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.

Продукти для рецепту

Рис пропарений
46.10 - 72.40

Рис пропарений

за 1 кг

Інгредієнти

Рис пропарений

120 г

Томат Чері

180 г

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

60 мл

Кріп 70г

60 г

Шпинат пучок 100г

170 г

Вода негазована Аквуля 2л

500 мл

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Цибуля

30 г

Етапи приготування

01

У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію

02

Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.

03

Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.

04

Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.

05

Залити водою і довести до кипіння.

06

Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.

07

Дати охолонути хвилин 15 і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв