Грецький рисовий салат - Image

Грецький рисовий салат

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Більше двох третин населення планети вважає рис найбільш улюбленою і смачною крупою. Ні для кого не секрет, що рис дуже корисний для організму людини: він і поживний, є відмінним джерелом білків, вуглеводів і різних мікроелементів, і заповнює наші енерговитрати, та ще при всьому цьому, містить мало жирів - непогано, особливо для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. У салаті відмінне поєднання рису, ароматної м'яти і петрушки. Варто відзначити, що петрушка - одна з небагатьох ароматних трав, яка не втрачає своїх якостей при тривалій тепловій обробці, а навпаки, смак її при цьому тільки посилюється. Салат поєднує в собі не тільки ароматні спеції грецької кухні, а смачний і ніжний йогурт з легкою кислинкою лимона, що характерно для турецької кухні.

Продукти для рецепту

Рис довгозернистий
47.90 - 58.70

Рис довгозернистий

за 1 кг

Інгредієнти

Рис довгозернистий

1 склянка

Бульйон курячий Food Studio 500мл

1,5 склянки

Кореневище цибулина жовтець червоний 5шт

1 шт.

Часник

2 зубчики

Шпинат пучок 100г

100 г

Маслини Маестро де Оліва чорні без кісточки 360г

1 жменя

Петрушка 70г

2 гілочки

М'ята 50г

2 гілочки

Кріп 70г

1 пучок

Лимон

0,5 шт.

Йогурт Фанні 2,2% 750г

4 ст.л.

Масло вершкове домашнє

1 ст.л.

Кориандр Auchan мелений 20г

1 ч.л.

Кумин (зіра) Pripravka 10г

1 ч.л.

Сіль Єгипет

за смаком

Чорний перець Каміс горошком млинок 42г

за смаком

Етапи приготування

01

Рис промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин, потім відкинути на сито.

02

Цибулю тонко нарізати. Часник подрібнити. Петрушку, кріп і м'яту розібрати на гілочки і також подрібнити. Зіру перемолоти у кавничці. З лимона віджати 3 ст.л. соку.

03

Листя шпинату нарізати соломкою, маслини - тонкими кільцями.

04

У сотейнику розігріти вершкове масло, обсмажувати в ньому цибулю 3 хвилини. Додати туди ж часник, коріандр і зіру, продовжувати підсмажувати ще одну хвилину.

05

Ввести рис, кріп, посолити, поперчити, все пеермішати.

06

Влити бульйон, довести до кипіння.

07

Потім зменшити вогонь до мінімального і варити під кришкою 15 хвилин.

08

Зняти сотейник з вогню, додайте петрушку, м'яту, шпинат, маслини і 2 ст.л. лимонного соку.

09

В окремому посуді з'єднати йогурт з рештою лимонного соку, посолити і поперчити за смаком.

10

На сервірувальне блюдо викласти рис, полити отриманою  заправкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв