
Тімбаль із куркою
Оригінальне оформлення, незвичайний смак цієї французької страви залишаться у Вашій пам'яті надовго. Тімбаль – запіканка з курячого фаршу з макаронами, помідорами і сиром. Таку назву страва отримала завдяки своєму зовнішньому вигляду. Тімбаль раніше готували лише при королівському дворі. Головний інгредієнт – макарони. Вони з двох сторін покривають соковиту м'ясну начинку. Для страви найкраще використовувати товсту вермішель. Її буде зручно укласти в круглу форму по спіралі. Важливо, щоб макарони не злиплися, інакше красиво викласти не вийде. Замість курячого фаршу можете використовувати відварене куряче філе, розділене на шматочки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Макарони Pantanella Filini 500г
300 г.
Фарш курячий
500 г.
Помідори рожеві фасовка
3 шт.
Цибуля
2 шт.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Сир Dziugas Пармезан 40%
50 г.
Вино L`Odalet Chardonnay біле сухе 0,75л
2 ст. л.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
3 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Петрушка 70г
за смаком
Масло вершкове домашнє
1 ст. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Помідори помістити на 30 секунд в киплячу воду. Обдати холодною водою і зняти шкірку. М'якоть помідора подрібнити.
02
Сир натерти на тертці. Петрушку розібрати на листки. У сотейнику розігріти оливкову олію і обсмажити дрібно нарізану цибулю.
03
Додати до них помідори, готувати ще 5 хвилин. Додати в сотейник фарш курки, влити вино. Посолити, поперчити. Зменшити вогонь, готувати 10 хвилин. Дати охолоти начинці, потім додати сир, вершки і сире яйце.
04
Відварити макарони. Відкинути на друшляк і дати трохи охолонути.
05
Круглу форму змастити вершковим маслом. Починаючи з центру, викласти по колу і бокам форми макарони. Наповнити начинкою.
06
Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 170°С духовку на 1 годину. Залишити у формі на 10 хвилин, потім перевернути на велике блюдо.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів