
Кролик під винним соусом по-грецьки
Багатьом відомо, що м'ясо кролика більше ситне, ніж куряче, але не таке жирне, як, наприклад, свинина. При цьому кролик дуже смачний в будь-якому вигляді (будь-то тушкований або запечений). Тому так багато шанувальників страв з м'яса кролика. Тим більше, що вони вийдуть дуже смачними і соковитими, та такими, що їх і за звичайний стіл можна подавати, і за святковий теж. Кролик під винним соусом - це хороша закуска під будь-який гарнір, навіть найпростіший. Разом це буде виглядати дуже елегантно і на смак - просто божественно. То ж навіть не сумнівайтеся, страва виходить дуже смачною, насиченою і м'якою - сподобається навіть найвибагливішому гурману.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кролик
1,5 кг.
Помідор
1 шт.
Цибуля ріпчаста молода
1 шт.
Часник
2 зубчика
Масло вершкове домашнє
50 г.
Вино Toneletce напівсолодке біле 11% 0,75л
250 г.
Борошно 7 1кг
3 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
50 мл.
Мускатний горіх Еко мелений 10г
за смаком
Спеція Кориця мелена
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо помити, обсушити паперовим рушником, видалити зайву плівку і жир. Розрізати на великі шматки.
02
Лук помити, нарізати півкільцями. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками. Часник помити, подрібнити.
03
У не дуже глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати оливкову олію.
04
М'ясо обваляти в борошні, обсмажити з двох сторін в каструлі з маслами 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
05
Додати до м'яса вино, 10 хвилин готувати без кришки, після закрити, тушкувати 1,5 години, періодично помішуючи. Якщо рідина випарується до кінця приготування м'яса, необхідно додати вина або води.
06
За 20 хвилин до кінця приготування, додати мускатний горіх і корицю.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів