Королівські креветки у китайському стилі
У китайській кухні величезне значення надається всіляким приправам і спеціям, які можуть змінити продукт до невпізнання. І якщо в інших національних кухнях подібне не завжди схвалюється, то для китайських кухарів це справа честі, навіщо ж тоді готувати, якщо смак продукту залишився колишнім ... Дотримуючись цього рецепту, спробуйте проробити такий китайський кулінарний фокус із звичайними креветками. Набір спецій, трохи вправності, пів години роботи - і дегустуємо креветки з абсолютно новим смаком.
Інгредієнти
Королівські креветки (нечищені)
7 шт.
Сало
100 г
М'ясний бульйон
0,5 склянки
Цукор
5 г
Сіль
4 г
Соєвий соус
5 мл
Томатна паста
50 г
Херес
20 мл
Цибуля
5 г
Корінь імбиру
3 г
Крохмаль
20 г
Етапи приготування
01
Креветки промийте, видаліть голову, вусики, ніжки і нутрощі.
02
Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.
03
У сковороді обсмажте порізане на шматочки сало, витопивши з нього жир, шкварки видаліть.
04
У гарячий жир покладіть цибулю і імбир, просмажте одну хвилину.
05
Покладіть креветки, також швидко просмажте їх, перевертаючи. Влийте в сковороду вино, закрийте її кришкою і трохи протушкуйте креветки.
06
Потім в бульйоні розчиніть сіль і цукор і влийте його до креветок. Доведіть бульйон до кипіння.
07
Після закипіння закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 3 хвилини.
08
Введіть томатну пасту і соєвий соус, збільште вогонь, дайте соусу трохи загуснути.
09
У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль, влийте в сковороду і ще трохи прогрійте соус до консистенції густого киселю.
10
Кілька разів переверніть креветки, щоб вони просочилися соусом і зніміть сковороду з вогню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів