Вишневий клафуті - Image

Вишневий клафуті

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Клафуті завітав до нас із Франції. Цей незвичайний десерт - щось середнє між запіканкою і пирогом. Клафуті в класичному варіанті (як робили його французи спочатку) готують зі свіжих вишень з кісточками. Невідомо, чому саме кісточки залишали в пирозі, але це явно було незручно і непрактично. Тому все частіше готують клафуті з консервованих вишень. По-перше, це зручніше, так як немає кісточок, а по-друге, консервовані вишні є в будь-який час року, а не тільки в період, коли достигають вишні. Тісто в клафуті теж досить незвичайне - рідке і яєчне. Але проте такий десерт відразу ж створить теплу атмосферу у вашому домі. Це чудовий варіант для тихого сімейного чаювання.

Продукти для рецепту

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
67.99 - 89.30

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

Інгредієнти

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

6 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

0,5 склянки

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

1 склянка

Цукор ванільний Auchan 8г

2 ч.л.

Борошно 7 1кг

1 склянка

Сіль Єгипет

дрібка

Вишня сушена

500 г

Цукрова пудра Aro 250г

2 ст.л.

Масло вершкове домашнє

20 г

Етапи приготування

01

Духовку розігрійте до 180°C. Добре змастіть маслом формочки (можна використовувати одну велику форму).

02

У чотирьох яєць відокремте білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Розбийте в миску два яйця, влийте ще чотири білка, додайте цукру і збийте до утворення піни.

03

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте молоко, потім додайте ванільний цукор. Поступово введіть просіяне борошно і сіль і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.

04

Вишню розморозьте і дайте соку стекти, якщо ви використовуєте свіжі ягоди, видаліть з них кісточки.

05

Викладіть вишні на дно формочок, залийте тістом. Частину ягід викладіть також зверху на тісто. Запікайте протягом 10 хвилин, після чого збавте температуру до 160°C і залиште клафуті в духовці ще на 30 хвилин - тісто має піднятися і підрум'янитися.

06

Проткніть готові клафуті дерев'яною паличкою або зубочисткою - якщо паличка залишилася сухою, пироги готові. Якщо ні - дайте їм ще трохи дійти в духовці. Готові вироби посипте цукровою пудрою, злегка остудіть і подавайте.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв