
Соус із домашнього йогурту - цацикі
"Цацикі" відноситься до традиційних соусів грецької кухні. У Греції його готують з йогурту, свіжих огірків, часнику, солі і спецій. Завдяки наявності у складі натертого свіжого огірка, у соусу освіжаючий смак. Часник надає приємну, ненав'язливу гостроту, а кріп додає свою неповторну смакову нотку. Всі ці інгредієнти гармонійно поєднуються з основою соусу - домашнім йогуртом. І в якості поради з процесу приготування: замість винного оцту можна використовувати сік лимона. Якщо "Цацикі" перед вживанням поставити на кілька годин у холодильник, смак соусу тільки виграє: він стане більш насиченим.
Інгредієнти
Довгий огірок
1 шт.
Йогурт домашній
500 г.
Часник
4 зубчики
Оливкова олія
2 ст. л.
Винний оцет
1 ст. л.
Кріп
20 г.
Оливки
для прикраси
Сіль
за смаком
Мелений перець
за смаком
Етапи приготування
01
Огірок вимити, дрібно натерти. Щоб соус не вийшов рідким, обов'язково необхідно злити зайвий сік. Часник очистити, вимити, обсушити і дрібно порізати або пропустити через часниковий прес. Кріп вимити, обсушити. Кілька гілочок відкласти для прикраси.
02
Зелень, яка залишилася, необхідно дрібно посікти. Змішати тертий огірок, подрібнений часник і кріп. Додати йогурт, оливкову олію і винний оцет, ретельно перемішати. Приправити сіллю і меленим перцем.
03
Перед подачею на стіл соус охолодити, викласти в піали, прикрасити оливками і гілочками кропу. Цацикі подавати до столу зі злегка підсмаженим хлібом піта, порізаним на смужки, а також до страв із м'яса і птиці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів