
Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом
Шоколадні трюфелі – кулясті цукерочки французького походження з начинкою із густого шоколадно-вершкового крему. У сам ганаш часто додають фруктові цукати, горішки і трохи алкоголю (кофейного лікеру, рому, коньяку). В якості прикраси їх глазурують розтопленим шоколадом, посипають какао, вафельною крихтою, кокосовою стружкою або меленим арахісом. Свою горду назву солодощі отримали завдяки схожому зовнішньому вигляду з вишуканим дорогим делікатесом – грибом трюфелем. Приготуйте вдома ці чудові цукерки. Вельми незвично, пікантно та дуже смачно. Дивовижне поєднання солодкої начинки, солоної горіхової обсипки та легкої оцтової кислинки.
Інгредієнти
Вершки 40%
250 мл.
Шоколад молочний
260 г.
Оцет бальзамічний
1 ст. л.
Арахіс солоний
за смаком
Етапи приготування
01
Поставити каструлю на вогонь, вилити в неї вершки, довести до кипіння. Прибрати з вогню, остудити протягом 10 хвилин. Влити до вершків бальзамічний оцет, збити.
02
Розтопити на водяній бані 200 г. шоколаду, прибрати з вогню, додати решту шоколаду. Перемішати, додати в шоколад вершки. Суміш прибрати в холодильник на 3 години.
03
Деко застелити харчовим папером, зліпити кульки із шоколадної маси, викладаючи на деко.
04
Арахіс подрібнити, обваляти кульки в арахісі. Поставити деко в холодильник на 1 годину.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів