Шарлотка - Image

Шарлотка

Кількість порцій: 12Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Шарлотка - це більш простий варіант пирога. Багато чоловіків, які не дуже вміють готувати, шарлотку роблять з легкістю. Прийшла до нас ця страва з Франції, французи ж, власне, ідею взяли із звичайного англійського пудингу. З роками вони стали додавати різні інгредієнти і експериментувати з цією стравою, а в результаті ми отримали рецепт нескладного пирога. Подають шарлотку теплою, до неї часто додають морозиво або солодкий соус. Начинку можна змінювати залежно від сезону фруктів, які поспіють. А взимку можна використовувати консервовані фрукти. Тобто, готувати цей простий пиріг можна цілий рік.

Інгредієнти

Борошно

200 г.

Цукор

200 г.

Яйця

4 шт.

Яблука

300 г.

Цукрова пудра

50 г.

Кориця

2 г.

Розпушувач для тіста

1 пакетик

Етапи приготування

01

Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки, поступово додаючи цукор, до утворення густої білої маси.

02

Акуратно перемішати з жовтками і просіяним борошном, додати корицю і розпушувач для тіста.

03

Яблука очистити і нарізати тонкими скибочками.

04

У змащену олією форму викласти частину тіста, рівномірно викласти яблука і покрити тістом, що залишилось.

05

Випікати в духовці 20-35 хвилин при температурі 180°C до утворення світло-коричневої скоринки.

06

Коли шарлотка охолоне, обережно вийняти з форми. При подачі посипати цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Шарлотка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua