
Персиковий тарт татен
Всім, напевно, відома багата історія цього надзвичайно смачного французького пирога. Все-таки нагадаємо. Одна з сестер Татен в метушні забула про яблучки, що підігріваються на плиті, і згадала про них лише тоді, коли цукор вже почав пригорати. Рятуючи безглузду ситуацію, кмітлива дівчина накрила закарамелізовані яблука тонким шаром тіста. Після випікання в духовці їй нічого не залишалося, як просто перевернути його на тарілку. Божевільне захоплення гостей посприяло появі «пирога навиворіт» в меню готелю сестер Татен. Після чого така цікава версія звичайного пирога розлетілася на весь світ і стала несамовито популярною. Ех, всім би нам так вдало кулінарно «помилятися».
Інгредієнти
Масло вершкове
80 г
Персики
4 шт.
Тісто
1 уп.
Цукор
200 г
Вода
200 мл
Яйце
1 шт.
Етапи приготування
01
Форму змастити маслом.
02
Зварити карамель: для цього 200 г цукру розтопити в 200 мл води, додавши 50 г масла. На середньому вогні карамелізувати до загустіння і золотисто-коричневого кольору. Карамель викласти у форму.
03
Персики, не знімаючи шкірки, розрізати на часточки і викласти на карамельний шар.
04
Листкове тісто викласти на форму, піджати краї по діаметру форми, зайві шматки зрізати.
05
Проколоти виделкою в декількох місцях (для виходу пари) і змастити яйцем.
06
Випікати в розігрітій духовці при 230°С протягом 20-30 хв.
07
Дати 5 хв відпочити і трохи охолонути тісту.
08
Накрити тарілкою зверху і обережно перевернути так, щоб тарт татен залишився лежати у вас на сервірувальній тарілці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів