Персиковий безе-десерт - Image

Персиковий безе-десерт

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Ті, кому коли-небудь удостоїлося спробувати справжнє безе (його також називають меренгою), знають, що це – найніжніший десерт французької кухні із запечених яєчних білків, збитих з ванільним цукром. Безе таке ж легке і повітряне, як французький поцілунок (саме так і перекладається назва цього десерту). Особлива технологія приготування робить це тістечко м'яким і тягучим всередині з хрусткою закарамелізованою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо Вам спробувати ніжне безе у складі найсмачнішого персиково-вершкового десерту. Процес приготування цих вишуканих ласощів вельми непростий і трудомісткий, однак, повірте, шикарний результат перевершить всі Ваші очікування.

Продукти для рецепту

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
67.99 - 89.30

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

Інгредієнти

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

9 ст. л.

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

1 ст. л.

Оцет винний Kuhne волоський горіх 250мл

1/2 ч. л.

Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г

200 мл

Цукор ванільний Auchan 8г

5 г

Персик

120 г

Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г

40 г

Етапи приготування

01

Перемішати 2 столові ложки цукру і крохмаль.

02

У чистому сухому посуді почати збивати білки. Через хвилину всипати решту цукру, збивати спочатку на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи. Коли з'явиться стійка міцна піна, всипати цукрово-крохмальну суміш і додати винний оцет. Збивати ще близько хвилини на середній швидкості.

03

Розігріти духовку до 100 градусів.

04

Перекласти масу в кондитерський мішок і висадити безе на деко, застелене пергаментним папером. Поставити в духовку. «Підсушити» таким чином безе протягом 40-60 хвилин.

05

Збити вершки. Перед процесом збивання хвилин на 10 покласти коробочку з вершками в морозилку. Збивати також варто в холодній мисці, можна додатково поставити її в тарілку, наповнену льодом. Спочатку на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи. Всипати ванільний цукор, не перестаючи збивати.

06

Персик помити, видалити кісточки, нарізати на часточки.

07

Шоколад натерти на тертці.

08

Безе розламати на частини.

09

Перекласти вершки в кондитерський мішок, викласти на дно келиха, далі укласти безе, часточки персиків, посипати тертим шоколадом і так чергувати шар за шаром.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв