Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами - Image

Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Тірамісу - це традиційний італійський десерт, істинно італійська страва, така ж, як паста і піца. До того ж це один з найпопулярніших десертів у світі. Тірамісу - це і не торт, і не пудинг, і не суфле. Це холодний, дуже м'який, ніжний і вологий десерт, основа якого печиво, грунтовно просочене кавою (в ідеалі міцним еспресо). В якості прошарку використовується крем-сир маскарпоне, який виготовляється із вершків 40% жирності. Треба відзначити, що існує безліч варіантів тірамісу. Запропонований рецепт - полуничний тірамісу з кавовими бісквітами.

Інгредієнти

Сир маскарпоне

340 г.

Цукрова пудра

150 г.

Вино десертне

7 ст. л.

Сметана

100 г.

Полуниця

100 г.

Вода

150 мл.

Цукор

2 ст. л.

Еспресо розчинний

2,5 ч. л.

Шоколад темний

30 г.

Печиво бісквітне

100 г.

Етапи приготування

01

У комбайні змішати сир маскарпоне, цукрову пудру, влити 5 ст. л. вина, перемішати все до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Половину полуниці нарізати навпіл, другу часточками.

02

Воду довести до кипіння, змішати з цукром і кавою, перемішати, додати залишки вина.

03

Занурити по одному печиву в кавову суміш, викласти у форму. Зверху на бісквіти викласти трохи більше половини сирного крему, рівномірно при цьому розрівнявши його по всій поверхні. На крем викласти нарізану шматочками полуницю, зверху ще один шар бісквітів, і на самий верх залишки крему.

04

Присипати зверху тертим шоколадом, прикрасити половинками полуниці. Накрити зверху форму харчовою плівкою, поставити торт в холодильник на 4 години.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua