Куряча запіканка з броколі - Image

Куряча запіканка з броколі

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Запіканки бувають не тільки солодкими. Одна з таких - куряча запіканка з брокколі. Як відомо, курка - це джерело білка. Її корисно з'їсти навіть увечері, тому що білок не калорійний, а це має зацікавити тих, хто стежить за фігурою. До того ж брокколі дуже корисний для організму. Даремно його ігнорують багато господинь. У ньому багато вітаміну С, К; також він добре сприяє схудненню. Іншими словами, ця страва нібито створена для тих, хто збирається худнути або переживає за свою вагу. Відмінний мікс смаку та користі.

Продукти для рецепту

Гомілка Курка По-Домашньому куряча
126.80

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

за 1 кг

Інгредієнти

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

1500 г.

Петрушка 70г

2 шт.

Сметана ХМЗ 20%

4 ст. л.

Цибуля

1 шт.

Сир Armando Чеддер

200 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

100 мл.

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Капуста Брокколі

500 г.

Масло вершкове домашнє

25 г.

Шавлія в горщику

2 шт.

Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г

4 ст. л.

Мигдаль Almond смажений солений 50г

3 ст. л.

Етапи приготування

01

Курку вимити, помістити в каструлю і влити воду так, щоб вона тільки покривала її. Довести до кипіння, зняти піну, приправити сіллю і варити під кришкою 35 хв. Вийняти курку з бульйону, дати охолонути, потім зняти м'ясо з кісток і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.

02

Сир натерти на дрібній тертці. Розігріти 100 мл. курячого бульйону з молоком. Постійно помішуючи, покласти половину сиру. Готувати на невеликому вогні протягом 7 хв. Додати сметану, швидко перемішати і зняти з вогню.

03

Брокколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття. Опустити їх на 2 хв. в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відкинути на друшляк. Дати обсохнути.

04

Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Цибулю очистити, подрібнити і обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хв. Всипати хлібні крихти і зелень. Перемішати і зняти з вогню. Додати сир, добре перемішати.

05

Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шматочки курки і суцвіття брокколі. Полити приготованим соусом.

06

Зверху посипати сирно - хлібною сумішшю. Поставити в розігріту до 190°С духовку на 20 хв.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв