
Лазанья
Лазанья - це буденна страва італійської кухні. Найчастіше це виріб з макаронів, які заправляють соусом і вона має кілька шарів начинки. Спочатку слово "лазанья" позначало ту каструлю, в якій її готували. Хоча сама страва і з Італії, слово має коріння з Греції, означало воно "теплі пластини". Спочатку цю страву готували не у всіх районах Італії, але пізніше вона стала популярною у всьому світі. В перших варіантах в лазанью додавали рагу і сир пармезан. Пізніше стали додавати соус. Але як би ви не експериментувати з цією стравою, вийде вона дуже смачною і ситною. Так що не бійтеся - досконалість доведена італійцями! Перевірте сьогодні самі!
Інгредієнти
Борошно твердих сортів пшениці
600 г.
Яйця
5 шт.
Оливкова олія
1 ч. л.
Рослинна олія
50 г.
Вершкове масло
150 г.
Сіль
за смаком
Фарш м'ясний
800 г.
Часник
2 зубчика
Цибуля
150 г.
Помідори свіжі
500 г.
Базилік
20 г.
Молоко
800 мл.
Мускатний горіх
за смаком
Перець чорний
за смаком
Сир твердий
300 г.
Сир пармезан
50 г.
Етапи приготування
01
Збити яйця. Потім додати 1 чайну ложку оливкової олії та сіль.
02
Насипати борошно гіркою (500 грам) і, зробивши невелике залиблення в центрі, вилити туди суміш із яєць та олії.
03
Добре вимісити тісто і дати постояти 20 хвилин. Потім розкачати на тонкі пласти та порізати прямокутниками. Дати трішки підсохнути.
04
Відварити листи в підсоленій воді, додавши туди 2 столові ложки рослинної олії, щоб не дати тісту злипнуться.
05
Відкинути пластинки на друшляк і дати воді стекти.
06
Розігріти сковороду і підрум'янити дрібно нарізану цибулю з часником в суміші рослинної олії та вершкового масла (50 грам). Додати м'ясо. Смажити, поки фарш не змінить колір (приблизно 5 хвилин).
07
Ошпарити помідори окропом, зняти шкірку. Подрібнити томати та покласти до фаршу. Додати базилік, сіль, перець за смаком і тушкувати 7-10 хвилин.
08
Тим часом приготувати соус-бешамель. Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати борошно і злегка обсмажити, при цьому, добре перемішавши. Повільно вливати молоко і не доводячи до кипіння, помішувати до утворення однорідної кремоподібної маси без грудочок. Додати мускатний горіх (сіль за смаком).
09
Натерти сир.
10
У змащену олією форму вкласти відварені листи тіста. На верх покласти м'ясний фарш, полити соусом бешамель і посипати тертим сиром. Наступний шар викласти в такій же послідовності, тільки посипати половиною сиру пармезан. Чергувати шари поки не закінчаться інгредієнти (останніми повинні лежати листи тіста, змащені соусом бешамель і посипанні тертим сиром).
11
Запікати в духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C.
12
Готову лазанью посипати пармезаном, що залишився і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.
13
Подавати можна з соусом із тушкованих томатів та смаженої цибулі з часником.
14
Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи тіста для лазаньї.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів