
Мафіни з яблуком і вівсяними пластівцями
Існує хибна думка, що кекси і мафіни - це одне і те ж. Так, безперечно, вони дуже схожі в приготуванні і навіть за смаком. Але все одно існує ряд відмінностей. Саме слово "маффін" - означає м'який хліб. І правда, мафіни мають круглу або овальну форму. Вони невеликі за розмірами. І чомусь часто такий десерт називають кексом. Хоча насправді кекс за формою більше схожий на хліб. Раніше мафіни робили не такими солодкими. Мабуть, саме тому вони отримали таку назву. Зараз же мафіни - це дуже смачний і різноманітний десерт. Вони мають найрізноманітнішу начинку і робляться із різного типу тіста. Тож пропонуємо вам спробувати зробити маффіни з яблуками і пластівцями.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
160 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
80 мл.
Кефір Зарог 2,5% 870г
250 мл.
Пластівці вівсяні
2 ст.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
3 шт.
Розпушувач тіста Добрик 15г
3 ч. л.
Етапи приготування
01
У миску просіяти борошно, додати пластівці, цукор, натерті яблука і розпушувач. Змішати всі інгредієнти.
02
В окрему миску вбити яйце, змішати з рослинною олією і кефіром.
03
Викласти отримане тісто у форму для кексів, випікати 30 хвилин при температурі 200°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів