
Яблучний тарт татен на сметанному тісті
Дивно, але часом найгеніальніші кулінарні шедеври народжуються на світ і стають неймовірно популярними завдяки, як би парадоксально це не звучало, кулінарним помилкам і огріхам. Як, наприклад, французький тарт татен, відомий під назвою «пиріг навиворіт». У чому ж була помилка? – в подиві запитаєте Ви. Одна із сестер Татен забула про залишені яблука на сковороді, які до її приходу занадто закарамелізувалися. Після чого кмітлива дівчина накрила шаром тіста невдалу начинку і піднесла гостям новий, чудовий пиріг. Вашій увазі яблучний тарт татен на сметанному тісті. Завдяки додаванню жирної сметани бісквіт стає дуже ніжним і просто тане в роті.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
400 г.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Сметана ХМЗ 20%
200 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Розпушувач тіста Добрик 15г
5 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати часточками. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити яблука, додавши цукор (небагато). Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, цукор, сметану, яйця.
02
Духовку розігріти до 180°C. Яблука викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів