Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом - Image

Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Шоколадні трюфелі – кулясті цукерочки французького походження з начинкою із густого шоколадно-вершкового крему. У сам ганаш часто додають фруктові цукати, горішки і трохи алкоголю (кофейного лікеру, рому, коньяку). В якості прикраси їх глазурують розтопленим шоколадом, посипають какао, вафельною крихтою, кокосовою стружкою або меленим арахісом. Свою горду назву солодощі отримали завдяки схожому зовнішньому вигляду з вишуканим дорогим делікатесом – грибом трюфелем. Приготуйте вдома ці чудові цукерки. Вельми незвично, пікантно та дуже смачно. Дивовижне поєднання солодкої начинки, солоної горіхової обсипки та легкої оцтової кислинки.

Інгредієнти

Вершки 40%

250 мл.

Шоколад молочний

260 г.

Оцет бальзамічний

1 ст. л.

Арахіс солоний

за смаком

Етапи приготування

01

Поставити каструлю на вогонь, вилити в неї вершки, довести до кипіння. Прибрати з вогню, остудити протягом 10 хвилин. Влити до вершків бальзамічний оцет, збити.

02

Розтопити на водяній бані 200 г. шоколаду, прибрати з вогню, додати решту шоколаду. Перемішати, додати в шоколад вершки. Суміш прибрати в холодильник на 3 години.

03

Деко застелити харчовим папером, зліпити кульки із шоколадної маси, викладаючи на деко.

04

Арахіс подрібнити, обваляти кульки в арахісі. Поставити деко в холодильник на 1 годину.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua